Lackbehandla bilen hos oss på Finnvedens Bil

Lackbehandling

Vad är keramiskt lackskydd?

Keramiskt lackskydd är den senaste tekniken inom bilskydd. De första keramiska skydden började komma vid 2010 och har tagit över marknaden när det kommer till lackskydd, till skillnad från traditionellt bilvax som funnits i över 100 år. Keramiskt lackskydd är som nämnt ovan relativt nytt på marknaden, men har tagit över marknaden med storm. Keramiskt lackskydd härdar när det kommer i kontakt med luft och lägger sig därför som en glashinna på lacken. Keramiskt lackskydd är det mest hållbara och slittåliga skydd du kan skydda din lack med.

Varför bör man använda Keramiskt lackskydd?

Behandlingen är till för att skydda bilens lack mot yttre påverkan så som sol, vind och vatten. Behandlingen gör att bilen är enkel att underhålla och du som bilägare behöver inte lacka om och tvätta bilen lika ofta. Det skyddar även mot vägsalt, motverkar oxidation som uppkommer på grund av olika luftföroreningar och skyddar mot UV-strålning. Skyddet gör så att bilen blir lättvättad då smuts lätt lossnar, dessutom fastnar inte fågelspillning, flugor och andra insekter lika lätt. Keramiskt lackskydd står även emot biltvättar med starka kemikalier. Att behandla bilen med keramiskt lackskydd höjer även andrahandsvärdet på din bil.

Hur fungerar det?

På Finnvedens Bil har bilvårdsteknikerna stor kunskap och flera års erfarenhet av bilvård för att du som kund ska få bästa möjliga resultat. Vi använder oss av Turtle wax pro ceramic som är godkänt av Volvo. Keramiskt lackskydd appliceras i samband med polering av bilen. Skyddet läggs på bilens alla hårda ytor och plast.

Keramiskt Lackskydd

 • Avfettning
 • Handtvätt av kaross och fälg
 • Behandling av däcksidor
 • Djuprengöring av lack
 • Polering Lackskydd (keramiskt)
Keramiskt Lackskydd
4 995 kr

Frågor & svar

 • Vad är keramiskt lackskydd?
  Keramiskt lackskydd är den senaste tekniken av bilskydd. Skyddet härdar när det kommer i kontakt med luft och lägger sig som en skyddshinna på lacken.
 • Hur lång tid tar det att lackbehandla bilen?
  En lackbehandling tar ca 5h. Vi meddelar dig när bilen är klar.
 • När får jag tvätta bilen efter lackbehandling?
  Vi rekommenderar att vänta minst 1 vecka innan man tvättar bilen efter en lackbehandling.
 • Vad skyddar keramiskt lackskydd mot?
  Keramiskt lackskydd skyddar mot vägsalt, UV-strålning, motverkar oxidation. Det skyddar även mot fågelspillning som kan vara frätande för lacken. Bilen blir även enklare att hålla ren då smuts och insekter lätt lossnar.
 • Vilket keramiskt lackskydd använder Finnvedens Bil?
  Vi använder oss utav Turtle Wax Pro Ceramic som är godkänt av Volvo.
 • Kan jag applicera keramiskt lackskydd själv?
  Ja, dock krävs det erfarenhet. Keramiskt lackskydd härdar när det kommer i kontakt med luft. Blir det ojämnt eller att man missar att torka, kan man behöva polera eller i värsta fall slipa för att få bort det.
 • Läggs keramiskt lackskydd på glas och fälg?
  Nej, keramiskt lackskydd läggs inte på glas eller fälgar.
 • Är keramiskt lackskydd bättre än vax?
  Keramiskt lackskydd lägger sig som en glashinna medans vax är en form av fett eller olja. Vax är halt och gör att smuts och vatten lätt rinner av. Tvättar man bilen ofta och/eller med avfettning så kan det räcka med 1-2 tvättar innan vaxet har försvunnit, medans keramiskt lackskydd håller i 12-18 månader.

Fler tjänster