Däckhotell hos Finnvedens Bil

Checka in dina däck på ett av våra däckhotell

Låt oss på Finnvedens Bil ta hand om dina sommar- eller vinterhjul när du inte använder dem. Vi spolar av dina däck, kollar mönsterdjup och skick. I stället för att däcken ska ta plats i garage eller källare, förvarar vi dina däck under optimala ljus- och temperaturförhållanden. Allt för att maximera däckens livslängd.

När det är dags för skifte bokar du enkelt tid här nedan. Där kan du enkelt och lätt välja en tid som passar din kalender. Vi kontrollerar självklart dina däcks skick innan montering, för att du ska veta att du alltid kör på säkra däck. Vi gör en avspolning, kollar mönsterdjup och skick. Så när det är dags för skifte, är det en snabb affär!

Däckhotell

 • med CarPay (Checkout i appen CarPay) 797 kr
 • Ord. pris 885 kr

Priserna gäller per säsong inklusive ett skifte. Carpaypriset gäller när du har ett Carpay/Volvokort kopplat till Finnvedens Bil.

Vill du slippa att förvara dina däck hemma?

Våra däckhotell tillhandahåller en trygg, enkel och smidig däckförvaring.

Att överge sina sommar- och vinterhjul i en hög i ett hörn när de ej används är långt ifrån det bästa för däcken. Fel förvaring kan påverka såväl däckens kondition som livslängd. Att ha däcken hemma tar dessutom mycket utrymme och de är tunga att hantera. Låt istället oss på Finnvedens Bils Däckcenter få göra jobbet. Lämna in dina däck hos oss så sköter vi resten. Våra däckhotell ser till att dina hjul förvaras på rätt sätt och är redo till nästa säsong.

Frågor & svar

 • Hur lång livslängd har mina däck?
  Det finns flera saker som påverkar livslängden på dina däck. Din körstil är det mest avgörande men även däcktryck, däckbredd, omgivningstemperatur, stadskörning m.m. påverkar. Genom att förvara däcken på rätt sätt förlänger du livslängden.
 • Hur ska jag förvara mina däck på bästa sätt?
  Däck som inte används ska förvaras svalt, mörkt och torrt, travade eller hängande. Under säsongen har dina däck samlat på sig gott om smuts och vägsalt som behöver tvättas bort. Rätt förvaring ökar däckens hållbarhet och livslängd. Vi på Finnvedens Bil erbjuder hjulförvaring i däckhotell och här ingår alltid skifte, kontroll av skick, däcktryck och avspolning. Kontakta oss för att höra mer.
 • Vad är ett däckhotell?
  Ett Däckhotell är en förvaring för dina däck när du inte använder dom. Hos oss förvaras de i optimala ljus och temperaturförhållanden, allt för att däcken ska få en så lång livslängd som möjligt. Med förvaring på däckhotell sparar du både tid, plats och utrymme där hemma. Hos oss på Finnvedens Bil ingår alltid hjulskifte, avspolning av däcken samt kontroll av mönsterdjup och lufttryck vid förvaring av däck. Skulle dina däck behöva bytas ut kommer din verkstad att meddela dig i tid och hjälpa dig att välja nya.
 • Vilket mönsterdjup ska mina vinterdäck ha?
  Enligt lagen måste mönsterdjupet vara minst 3 mm på vinterdäck. För att dina däck ska prestera så bra som möjligt rekommenderar vi dock att du byter däck när mönsterdjupet är 5 mm.