Bilglas hos Finnvedens Bil - Laga stenskott och gör vindrutebyte

Behöver du hjälp med att laga stenskott i vindrutan?

På Finnvedens Bil lagar vi stenskott på din bil oavsett bilmärke. Ett stenskott ska lagas så fort som möjligt. Vindrutan ska inte bara skydda mot väder och vind. Den är också viktig för säkerhetssystemen och som skydd för passagerarsidans krockkudde. För att kunna bevara den höga säkerhetskraven är det viktigt att vindrutan är av rätt kvalitet och korrekt installerad. Se till att laga ditt stenskott omgående, på så vis förhindrar du att fukt tränger in och förstör filmen i glaset eller spricker vidare. Nästan alla stenskott går att laga, men beroende på var det sitter kan du behöva byta rutan av säkerhetsskäl. På många nya bilar innehåller vindrutan antenn, kamera, laser som är en viktig del av säkerhetssystemen. Därifrån styrs bland annat funktionerna bakom trötthetsvarnare, autobroms, avståndskontroll och mycket annat.

Laga stenskott för 100 kronor*

Ett stenskott påverkar mer än bara sikten

Ett litet stenskott i vindrutan kanske inte känns så farligt. Men med tiden ökar risken för att det växer till en spricka – vilket både kan påverka din sikt och bilens säkerhetsfunktioner. Så låt oss hjälpa dig i tid. Att laga ditt stenskott går snabbt, kostar mindre än att byta rutan och är snällare mot miljön. Välkommen till din Ett stenskott påverkar mer än bara sikten.

*Självrisk för privatpersoner med försäkring hos Volvia. Gäller ej glastak.

Vindrutebyte

Behöver du hjälp med att laga stenskott i vindrutan?

Vänta inte för länge. Ett stenskott kan lätt bli en spricka, och skapa större skador. Många skador kan repareras och andra fordrar byte av rutan. Vi kan hjälpa dig i båda fallen. Vi gör en fackmannamässig bedömning enligt våra säkerhetskrav. Tänk även på att en sliten vindruta utgör en stor trafikfara vid t.ex. lågt stående vårsol, mörker eller regn.

En skadeanmälan är nödvändig. Fyll därför i en skadeanmälan och ta med till oss när du lämnar in bilen. Är du kund hos Volvia kan du med fördel göra skadeanmälan via deras app.

Skadeanmälan i Volvias app

 1. Ladda ner Volvia-appen till din iPhone eller Android-telefon.
 2. Gå in på Skicka in skadefoto och följ appens instruktioner.
 3. Du väljer själv vilken verkstad din bil skall repareras på. Ta foto med mobilkameran enligt instruktionerna och skicka in, allt direkt i appen.

Självrisk när din bil är försäkrad hos Volvia
1 800 kr

När kan ett stenskott repareras?

Grönt område: Skador på vindrutans områden som är grönmarkerade kan repareras om de är mindre än 25 mm.

Gult område: Skador som befinner sig i det indirekta synfältet, som markerats gult, kan repareras om de är mindre än 15 mm.

Rött område: Skador som befinner sig i området kring kameran eller runt A-stolpen, som markerats i rött, får inte repareras.

Bra att veta om stenskott

 • Syftet med reparationen är att förhindra stenskottet att utvecklas till en spricka.
 • Skadan kommer ej att bli osynlig efter reparationen.
 • Hur lång tid skadan har funnits där samt stenskottets struktur kommer påverka reparationens resultat.
 • Desto längre stenskottet funnits desto sämre förutsättningar för ett perfekt resultat.
 • Glas som material innehåller spänningar, vilket alltid medför en viss risk att stenskottet förvärras under reparationsproceduren. Om så inträffar fritages verkstaden från ansvar.

Garanti

Vi lämnar garanti på vårt arbete. Om reparationen inom ett år utvecklas till en spricka återbetalas reparationskostnaden i samband med vindrutebyte. Kostnaden/självrisken för det eventuella glasbytet åligger bilägaren.

Har du Volvia försäkring betalar du endast 100 kr i självrisk. Så passa på att laga ditt stenskott innan det spricker.

Frågor & svar

 • Hur lång tid tar det att laga ett stenskott?
  När du lämnar in din bil för en stenskottslagning tar det ca. 45 minuter till en timme för oss att laga stenskottet. Under tiden kan du luta dig tillbaka och njuta av en kopp kaffe, ta en promenad i omgivningarna eller passa på att arbeta en stund i någon av våra välkomnande kundmottagningar.
 • Varför ska jag laga ett stenskott?
  Om du lagar ditt stenskott i tid förhindrar du att stenskottet utvecklas till en spricka och att du då måste åtgärda det genom att byta hela vindrutan.
 • Hur lång tid tar det att byta vindruta?
  När du lämnar in din bil för ett vindrutebyte tar det ca 3 till 4 timmar, inklusive härdning, innan bytet är klart. Det är viktigt att byta en sprucken vindruta då sprickor försämrar sikten och viktiga funktioner är inbyggda i bilens vindruta. T.ex. adaptiv farthållare.
 • Vad är ett stenskottsplåster?
  Ett stenskottsplåster är en liten tejp som du fäster över den uppkomna skadan på vindrutan direkt när det hänt. Det gör att det hindrar smuts och fukt från att tränga in. Men du ska alltid boka en tid för stenskottslagning så snart som möjligt för att inte riskera att stenskottet utvecklar sig till en spricka.
 • Kan jag byta vindruta utan försäkring?
  Ja, det kan du självklart men priset beror på vilken bil och ruta det är så svårt att säga vad totalkostnaden blir.

Fler tjänster