Hjulskifte & Däckhotell

Vi på Finnvedens Bil hjälper dig med allt kring däcken på din bil.

Våra tjänster kring däck & fälg

På Finnvedens Bil erbjuder vi en komplett lösning för dina däckbehov, oavsett om det gäller däckskifte eller förvaring i våra däckhotell.

Däckskifte: Vi förstår vikten av att ha rätt däck för säsongen. Våra medarbetare ser till att däckbytet sker smidigt och effektivt, så att du kan känna dig trygg på vägarna oavsett väderförhållanden. Vi hanterar allt från montering och balansering till kontroll av däckens skick och lufttryck. Vid skifte får du alltid en uppdatering om dina däcks skick, så du kan vara ute i god tid och planera inköp om det är dags att byta till nya.

Däckhotell: För dig som inte har plats, möjlighet eller lust att förvara dina säsongsdäck erbjuder vi bekväm förvaring i våra däckhotell. Här lagras dina däck under rätt förhållanden för att bibehålla deras kvalitet och livslängd. Vårt däckhotell innebär att dina däck är säkert förvarade och redo att användas när nästa säsong börjar.

Vi på Finnvedens Bil förstår att däck är en stor del av din bils säkerhet, därför ser vi till att varje skifte vi utför möter högsta standarder.

Välkommen till Finnvedens Bil för hjälp med alla dina däckbehov.

Vi som arbetar med däck på Finnvedens Bil

Casper Andersson
Casper Andersson
Bilvårdstekniker, Däcktekniker
Finnvedens Bil Varberg
Carin Carlqvist
Carin Carlqvist
Teamledare, Däckansvarig
Finnvedens Bil Varberg
Ayman Alhasan
Ayman Alhasan
Biluthyrare, Säljare Reservdelar, Däckansvarig
Finnvedens Bil Gislaved
Andreas Spik
Andreas Spik
Däcktekniker, Glastekniker
Finnvedens Bil Varberg
Josef Alhaydaret
Josef Alhaydaret
Däckansvarig
Finnvedens Bil Värnamo
Erik Gerdin
Erik Gerdin
Däckansvarig
Finnvedens Bil Kristinehamn
Daniel Engström
Daniel Engström
Däcktekniker
Finnvedens Bil Kristinehamn

 • Hur ofta bör jag byta däck?
  Vi rekommenderar däckbyte två gånger per år, inför varje ny säsong. Sommardäck används bäst från vår till höst, och vinterdäck från höst till vår. Du måste använda vinterdäck när det råder vinterväglag under tidsperioden 1 december - 31 mars. Du får använda dubbdäck under perioden 1 oktober - 15 april. Det är dock förbjudet att använda vinterdäck mellan 16 april - 30 september om det inte är eller troligtvis kommer råda vinterväglag.
 • Hur vet jag när det är dags att byta till nya däck?
  Vid varje däckskifte ger vi dig en uppdatering om dina däcks skick. Om slitaget når lagens gräns eller om däcken visar tecken på åldrande, informerar vi dig så att du kan planera för inköp av nya däck i god tid.
 • Vad ingår i tjänsten för däckhotell?
  Våra däckhotelltjänster inkluderar säker förvaring av dina däck i en miljö med rätt förhållanden för att bevara däckens kvalitet och livslängd. Däcken är redo att användas när nästa säsong börjar.
 • Kan jag boka tid för däckskifte online?
  Ja, du kan boka tid för däckskifte direkt här på hemsidan eller genom att besöka eller kontakta oss direkt.
 • Hur ser ni till att däckskiftet uppfyller högsta säkerhetsstandarder?
  Vi följer strikta riktlinjer vid däckskifte. Våra medarbetare kontrollerar noggrant däckens skick, lufttryck och ser till att de är korrekt monterade och balanserade för din säkerhet på vägen.