Boka bilservice på Finnvedens Bil

Gå vidare med din bokning genom att välja vilket märke det gäller.

Hur ofta ska jag serva min bil?

Genom att regelbundet serva din bil kan du förebygga eventuella problem och förhindra att små problem utvecklas till större och dyrare reparationer. Nedan kommer vi dela med oss av information om hur ofta du bör serva din bil och vad du bör tänka på när det gäller bilservice.

Det finns generellt sett två typer av service som utförs på bilar:

  • Milservice
  • Årsservice

Vilken typ av service som är aktuell för dig beror på olika faktorer, inklusive hur mycket du kör och vilken typ av bil du äger. Serviceboken som medföljer din bil är en viktig referenspunkt för att få reda på exakt vad som gäller för din specifika modell och hur ofta den bör servas.

Milservice är baserad på det totala antalet körda mil och är vanligtvis specificerad i serviceboken. Till exempel kan det rekommenderas att du servar din bil varje 10 000 kilometer eller varje 15 000 kilometer. Det är viktigt att följa dessa rekommendationer för att säkerställa att din bil fungerar optimalt och att garantin, om det finns någon kvar, förblir giltig.

Årsservice är baserad på tidsintervall och rekommenderas vanligtvis att utföras årligen. Även om du inte har kört mycket under året, kan din bil fortfarande behöva service för att kontrollera och underhålla olika delar och system. Årsservice kan inkludera kontroll av bromsar, däck, vätskenivåer, belysningssystem och mer.

För nyare bilar finns det också en indikator som används för att påminna dig om när det är dags för service. Denna indikator tar hänsyn till faktorer som körsträcka, körförhållanden och tidsintervall. När indikatorn är aktiv betyder det att det är dags att boka in en service på din bil.

Genom att låta oss ta hand om din bil regelbundet kan du förlänga dess livslängd och minska risken för oväntade problem på vägen.