Däckbyte hos Finnvedens Bil

Däckskifte hos Finnvedens Bil

Hitta rätt däck hos Finnvedens Bil! Årstiderna växlar och däcken likaså. Hos oss på Finnvedens Bil skiftar du dina däck snabbt och enkelt. Sommardäck såväl som vinterdäck. Här slipper du köer, du bokar en tid som passar din kalender.

Men, inte nog med det - du kan även boka plats på våra Däckhotell! I stället för att däcken ska ta plats i garage eller källare, förvarar vi dina däck under optimala ljus- och temperaturförhållanden. Vi gör en enklare tvätt på dem, kollar mönsterdjup och skick. Så när det är dags för skifte, är det en snabb affär!

Däckskifte

 • Däckskifte med CarPay (Checkout i CarPay-appen) 359 kr
 • Ord. pris 399 kr

Carpaypriset gäller när du har ett Carpay/Volvokort kopplat till Finnvedens Bil.

Boka tid för hjulskifte här nedan

Vi på Finnvedens Bil hjälper dig hitta rätt däck!

På vägen handlar allt om att säkerhet och framkomlighet. Våra däck som vi säljer på Finnvedens Bil är säkra, slitstarka och komfortabla. Det vet vi eftersom vår däck är testade. Vi hjälper dig hitta rätt däck till din bil och erbjuder även däckhotell och däckskifte på våra däckcenter..

Ett vinterdäcks förmåga att greppa på is och snö avtar i takt med slitaget. Redan vid 4 mm mönsterdjup minskar dina möjligheter att bromsa och styra din bil på svårare underlag. Vi har många års erfarenhet om däck och vi vet vilka däck som passar bäst för din bil.

Frågor & svar

 • ipsum ipsum
  Inget däck är bäst på allt. Vad som är ett bra eller dåligt däck handlar till stor del om hur det används och på vilken bil det sitter. Besök eller kontakta oss för att ta reda på vilka däck som passar dig och dina behov bäst.
 • Vilket däck passar till min bil?
  Vi samarbetar med ledande däckleverantörer och har däck som är perfekt anpassade för varje bil. Besök, ring, maila eller chatta med oss för att hitta ett däck som passar just din bilmodell.
 • Vilket lufttryck ska däcken ha?
  Vi rekommenderar att man har det av biltillverkaren angivna lufttrycket, det står oftast på en dekal i förardörrens dörrgång. Men det brukar även stå i bilens instruktionsbok.
 • Behöver man balansera sin däck?
  Balansering ingår alltid vid köp av nya däck och är viktigt för att få en bekväm bilfärd. Annars är det risk att vibrationer upplevs antingen i sätet eller i ratten.
 • Vilka varumärken erbjuder Finnvedens Bil när det gäller däck?
  Vi på Finnvedens Bil erbjuder i stort sett alla förekommande däck på marknaden. I lager har vi i regel alltid däck av märkena Nokian, Michelin, Continental och Pirelli hemma.
 • Vilka datum gäller för vinter-/sommardäck?
  Vinterdäck måste sitta på bilen under perioden 1 december till och med 31 mars samt vid vinterväglag. Det är förbud mot dubbdäck under perioder 16 april till och med 1 oktober.
 • Vilket mönsterdjup ska mina vinterdäck ha?
  Enligt lagen måste mönsterdjupet vara minst 3 mm på vinterdäck. För att dina däck ska prestera så bra som möjligt rekommenderar vi dock att du byter däck när mönsterdjupet är 5 mm.

Fler tjänster