Däckbyte & Däckhotell i Värnamo

Låt oss i Värnamo ta hand om dina däck.

Våra tjänster kring däck & fälg

På Finnvedens Bil i Värnamo erbjuder vi tjänster för däckbyte och däckförvaring, som är utformade för att säkerställa din bil är utrustad med rätt däck för varje säsong och att dina däck vårdas på bästa möjliga sätt när de inte används.

Däckbyte i Värnamo: Att byta däck vid rätt tidpunkt är avgörande för säker körning, särskilt i ett klimat som Sveriges där väderförhållandena skiftar dramatiskt mellan årstiderna. Vårt team i Värnamo har omfattande erfarenhet av att hantera alla typer av däck och bilar. Vi säkerställer en problemfri övergång från sommardäck till vinterdäck och vice versa, samtidigt som vi erbjuder grundliga kontroller av däckens skick, lufttryck och balans. Vid varje däckbyte informerar vi om däckens skick, så att du som bilägare kan fatta välgrundade beslut om när det är dags att investera i nya däck.

Däckhotell i Värnamo: För våra kunder i Värnamo som inte har möjlighet att förvara sina säsongsdäck hemma, erbjuder vi vår däckhotelltjänst. På vårt däckhotell förvaras dina däck under optimala förhållanden för att bevara deras kvalitet och säkerställa att de håller längre. Detta innebär att dina däck är skyddade från yttre påverkan och är i bästa skick när det är dags att byta.

Vare sig du behöver hjälp med däckbyte inför vinterns utmaningar, en check av dina sommardäck inför en lång resa, eller en säker och bekväm plats för att förvara dina däck, är Finnvedens Bil i Värnamo din pålitliga partner. Vi ser fram emot att hjälpa dig med alla dina däckrelaterade behov och att se till att din bil är förberedd för varje väg och varje väder.

Frågor & svar

 • När måste jag byta till vinterdäck och när får jag använda dubbdäck?
  Enligt svenska lagar måste du använda vinterdäck vid vinterväglag under tidsperioden 1 december - 31 mars. Du får använda dubbdäck från 1 oktober till 15 april. Det är dock förbjudet att använda dubbdäck mellan 16 april och 30 september, om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.
 • Hur vet jag när det är dags att byta till nya däck?
  Vi kontrollerar dina däcks skick vid varje däckbyte. Om vi upptäcker tecken på överdrivet slitage eller skador, kommer vi att rekommendera att du byter till nya däck.
 • Vad erbjuder ert däckhotell och hur skyddas mina däck där?
  I vårt däckhotell förvarar vi dina säsongsdäck under optimala förhållanden för att förlänga deras livslängd och bevara kvaliteten. Detta inkluderar skydd mot yttre påverkan och förvaring i en miljö som är anpassad för däck.
 • Kan jag boka tid för däckbyte på nätet?
  Absolut, du kan boka tid för däckbyte via vår hemsida eller genom att ringa eller besöka oss direkt.
 • Varför är det viktigt att byta däck vid rätt tidpunkt?
  Att byta däck vid rätt tidpunkt på året är avgörande för din säkerhet. Användning av rätt däcktyp för rådande väderförhållanden förbättrar greppet och minskar risken för olyckor.

Vi som hjälper dig med allt kring däcken i Värnamo

Josef Alhaydaret
Josef Alhaydaret
Däckansvarig
Finnvedens Bil Värnamo