Laga din AC hos oss

Vid bokning, var vänlig och kryssa i "reparation" och skriv AC-service

Varför ska man göra en AC-service?

Precis som bilen behöver även AC-systemet en service ibland för att fungera effektivt och problemfritt.

 • En service av bilens AC ingår normalt inte i en vanlig originalservice. Du behöver boka en separat AC-service.
 • Systemet tappar cirka 5-8% gas (köldmedia) per år och behöver därför påfyllning ibland.
 • AC:n samlar på sig damm, smuts och bakterier över tid. En service av luftkonditioneringen gör att hygienen säkerställs.

Vad kostar en AC service?

Bilens AC-system behöver service för att fungera effektivt och problemfritt.

Gör en service eller en kontroll av din AC vartannat år för att minska risken för onödiga kostnader och större reparationer i framtiden.

Vad ingår i en AC service?

 • Läcksökning och kontroll av täthet
 • Tömning, rening, torkning samt påfyllning av gas (vid komplettering tillkommer kostnad för kylmedium)
 • Prestandaprov
 • Kontroll av kompressorns funktion
AC service
1 195 kr

ipsum ipsum

Vid bokning, var vänlig och kryssa i "reparation" och skriv AC-service.

Frågor & svar

 • Är en AC igång under vintern?
  Många moderna AC-system har defrosterfunktion som gör att systemet även startas på vintern. För att snabbt ta bort fukt och få torr, varm luft på vindrutan startar fordonets AC-kompressor. Denna funktion används året runt. Är bilen utrustad med elektronisk klimatanläggning måste AC-systemet fungera för att hela anläggningen ska fungera. Om man haft systemet avstängt under den kalla årstiden kan det uppstå dålig lukt när man startar sin AC på våren. Det beror på att fukt och smuts samlats runt förångaren och det bildas bakterier.
 • Fungerar en AC normalt efter en service?
  Oftast räcker det med en AC-service för att systemet ska fungera som det ska igen. Men om det finns läckage i systemet eller om någon del slutat fungera kommer du även att behöva byta ut dessa reservdelar för att AC:n ska fungera igen. Om vi upptäcker att någon del slutat fungera, eller om vi behöver felsöka vidare för läckage kontaktar vi dig med kostnadsförslag för reparationen som inte ingår i själva servicekostnaden.
 • Hur ofta ska man göra en AC-service och varför?
  AC-system bör kontinuerligt servas hos en auktoriserad verkstad som Bildepån. Under servicen töms, vägs och renas köldmediet för att sedan återfyllas. Vi rekommenderar att du gör en AC-service med 24 månaders intervall. Ett AC-system kan tappa cirka 5-8% köldmedia/år och denna förlust gör att kompressorn får arbeta hårdare och oftare för att uppnå samma effekt vilket på längre sikt kan skapa kompressorhaveri. Dessutom ökar bilens bränsleförbrukning och motoreffekten påverkas negativt. Att regelbundet göra en AC-service, gärna i samband med din vanliga service, gör att du undviker onödiga kostnader och reparationer i framtiden.