Laga din Volvo hos oss

Fördelar med originalservice

Hos våra auktoriserade verkstäder är din Volvo i trygga händer. Du får servicegaranti, uppdateringar av mjukvaran och förlängning av Volvo Assistans fram till att bilen fyller tio år

Volvo Originalservice - Trygghet för dig och din bil

När du lämnar in din Volvo för service eller reparation hos oss, vet du att du gör ett tryggt val. Du får originaldelar, en specialutbildad tekniker och servicegaranti. Vi vill att livet med din Volvo ska vara lika bekvämt och enkelt som det är att köra den.

Vad ingår i servicen?

Volvo Originalservice Classic är anpassad för dig som kör en Volvo från 2017 eller tidigare och omfattar 20 kontrollpunkter. I servicen ingår också servicegaranti, uppdatering av mjukvaran, fri förlängning av Volvo Assistans samt en stämpel i serviceboken.

1. Reglering av automatväxellåda
11. Kontroll av däcktryck
2. Kontroll och justering av parkeringsbroms
12. Kalibrering vid justering av däcktryck
3. Kontroll av ytterbelysning
13. Kontroll av bromsbelägg och bromsskivor
4. Kontroll och riktning av strålkastare och dimljus
14. Vattenavtappning
5. Kontroll av signalhorn
15. Kontroll och justering av vätskenivåer
6. Kontroll av torkare och spolare
16. Påfyllning av spolarvätska
7. Kontroll av bilbälten
17. Kontroll av motorns kylarvätska
8. Byte av motorolja och oljefilter
18. Nollställ serviceindikator (SRI)
9. Utvändig kontroll av motor och växellåda
19. Uppdatering av mjukvara för styrenheter
10. Kontroll av däckslitage
20. Rengöring av vindruta för bilar med kollisionsvarning

Fördelar med Volvo Originalservice

 • Alltid Volvo Originaldelar
  Hos oss sker alla reparationer med Volvo Originaldelar. Delarna är tillverkade efter samma specifikationer som när din bil var ny vilket garanterar hög kvalitet och säkerhet.
 • Ett års garanti
  Du kan vara säker på att vi följer serviceprotokollet och att vårt arbete är fackmannamässigt utfört. Som en extra trygghet får du ett års garanti på servicen.
 • Uppdatera mjukvaran
  Passa på att uppdatera bilens mjukvara i samband med din Volvo Originalservice. Det säkerställer bästa möjliga driftsäkerhet och körupplevelse.
 • Personlig Servicetekniker
  Din Personliga Servicetekniker är expert på din bil och vet vad den behöver. Det minskar risken för missförstånd och gör att serviceinlämningen blir smidig.
 • Volvo Assistans
  Som en extra trygghet förlänger vi Volvo Assistans till nästa servicetillfälle – fram till dess att bilen är tio år. Skulle du få problem på vägen ordnar vi med allt från däckbyte till bärgning och boende.
 • Serviceavtal
  Utmärkt skick betalar sig i längden. Säkra ett högre andrahandsvärde från början med Volvo Originalservice till en fast månadskostnad.

Vad är Volvo Originalservice?

I servicekonceptet Volvo Orginalservice ingår det en rad förmåner utöver det självklara. Volvo Originalservice, Volvo-metoder och Volvoutbildade tekniker. Vad sägs till exempel om en Personlig Servicetekniker, förlängd Volvo Assistans och uppdatering till senaste mjukvara?

Självklart så använder vi på Finnvedens Bil alltid originaldelar vid service och reparationer av din Volvo och vi har ett års servicegaranti på utfört arbete.

Service av elbil

Även om komponenter som tändstift och avgassystem inte längre behövs, så innehåller elbilar vissa delar som den konventionella bilen saknar. Av den anledningen är regelbunden service fortfarande lika viktig. Vid service av elbilar kontrollerar vi bland annat bromsbelägg, bromsskivor, bilbälten, däcktryck och torkarblad.

Volvo Originalservice Classic - för bilar 6 år och äldre

Din bil förtjänar omtanke, även när den inte är helt ny längre. Därför introducerar vi på Finnvedens Bil Volvo Originalservice Classic och Volvo Originalservice Classic Underhåll.

Volvo Originalservice Classic

Har du en S40, V40, S60, V40CC, S60CC, V50, V60, V60CC, S60, V70, V70 II, XC70, XC60 från 2017 eller äldre så är det en Originalservie Classic du ska boka till din bil.

Volvo Originalservice Classic 2 795 kr

Volvo Originalservice Classic Underhåll

Volvo Scalable Product Architecture Platform – mer känd som SPA-plattform, gjorde sin debut 2014 när den andra generationen av Volvo XC90 lanserades. De andra modellerna som produceras på SPA-plattformen är S90, V90, V90 CC, XC90. Har du alltså en av bilmodellerna ovan med årsmodell 2013 till 2017 så är det en Volvo Originalservice Classic Underhåll du ska boka.

Volvo Originalservice Classic Underhåll 4695 kr

Erbjudanden

 • Volvo Originalservice Classic bakgrundsbild
  • Classic
  Volvo Originalservice Classic
  Pris. 2795 kr Din bil förtjänar omtanke, även när den inte är helt ny längre. Därför introducerar vi Finnvedens Bil Originalservice Classic – för äldre bilar. Det innebär förmånliga priser på service och bromsklossbyte.
  Pil höger-ikon

Valbara tillägg

Frågor & svar

 • Vad är det för skillnad mellan Volvo Originalservice och Volvo Originalservice Classic?
  För att din bil ska få en så bra service som möjligt erbjuder vi två servicealternativ. Volvo Originalservice för alla bilar och Volvo Originalservice Classic för bilar äldre än sex år. Oavsett vilket alternativ du väljer kommer din personliga servicetekniker att gå igenom din bil och kontrollera alla viktiga punkter. Skillnaden är serviceprotokollet som är anpassat efter den bil du har och det servicealternativ du väljer.
 • Vad är Volvo Originalservice?
  En Volvo Originalservice ger dig ett friktionsfritt bilägande mellan serviceintervallerna. Din personliga servicetekniker går igenom din bil och kontrollerar alla viktiga punkter. I priset ingår också servicegaranti, uppdatering av mjukvaran, fri förlängning av Volvo Assistans samt en stämpel i serviceboken.
 • Vad är Volvo Originalservice Classic?
  Volvo Originalservice Classic är ett nytt servicealternativ för bilar äldre än sex år och ersätter Essential Service. Förutom att byta olja och filter går din personliga servicetekniker igenom din bil och kontrollerar alla viktiga punkter. I priset ingår också servicegaranti, uppdatering av mjukvaran, fri förlängning av Volvo Assistans samt en stämpel i serviceboken. Det ger dig samma trygghet som du är van vid, till ett förmånligt pris.
 • För vilka årsmodeller gäller Volvo Originalservice Classic?
  Volvo Originalservice Classic gäller för alla Volvobilar som är äldre än sex år.

Kontakta oss